A MAF TV KÖVETKEZŐ VENDÉGE: Lenny Lenoks

minimalartfamily_maf_tv_web_pics_Lenny_Lenoks

2017.06.02 | A MAF TV KÖVETKEZŐ VENDÉGE: Lenny Lenoks

A MAF TV KÖVETKEZŐ VENDÉGE: Lenny Lenoks

Következő MAF TV adásban Lenny Lenoks lesz a vendégünk. A vele készült beszélgetéséről olvashattok itt, élőben a MAF TV facebook oldalán láthatjátok, hallhatjátok őt vasárnap este (06.04).

Lenny Lenoks interjú!
Facebook
Soundcloud

1. Mikor kezdett el érdekelni a zenélés? Mióta csinálod?
Nagyon fiatalon érdekelt már, megjártam az utat a kezdeteketől: kazettás magnó, hi-fi cd lejátszó, aztán mikor vet(et)tem pár lemezt akkor már apám sebességszabályzós szíjhajtású Unitra lemezjátszója is bekerült az arzenálba a sulibulikon. 16 éves koromban lettek normálisnak nevezhető lemezjátszóim és keverőm amikkel már rendes szetteket lehetett játszani. Tehát kb. innen, nagyjából 1998-99- től mondható, hogy csinálom. Azóta jó pár technikai újításon túl vagyunk, bakelit után cd-ztem, aztán jött a timecode.

2. Tagja vagy a SWITCH csapatnak, mondasz erről néhány szót nekünk?
2015-ben egy dj ismerősöm mondta, hogy Metha keres dj-ket, küldjek mixet. Küldtem, tetszett neki. Pár kisebb buli lement akkoriban Switch néven de aztán jegelve lett, valamint zenéltem más, szintén Metha által szervezett bulin is. Közéjük tartozik az egyik legjobb party amin zenéltem, az azóta megszűnt NoDisco sorozat egyik estje a Fogasházban. Na de Switch! Tavaly új életre kelt a dolog és számos kevésbé ismert, viszont annál tehetségesebb srác és hölgy tagja a családnak. Van egy állandó hely ahol zenélünk, a Kikötő. Minden szerdán 18 órától éjfélig, valamint pénteken és szombaton is Switch dj-k pörgetnek. Ezen kívül túl vagyunk két nagyobb Switch rendezvényen is az Akváriumban, az első még ősszel volt Mateo & Spirittel a másik pedig idén áprilisban Kikoval a főszerepben. És természetesen folytatni kívánjuk. Csiszoljuk a brandet. :)
Switch facebook

3. Mennyire érint a produceri világ, a zeneírás?
Régóta próbálgatom magamat producerként, jó pár megjelenésen túl vagyok. Egy ideje viszont egyéb dolgok miatt háttérbe szorult, de a nyár folyamán újra nekiülök, tele ötlettel, amik összegyűltek az elmúlt bő egy év alatt. És sokkal-sokkal komolyabban fogom venni mint eddig, mert ma muszáj producernek lenned, hogy érvényesülhess - ezzel gondolom most újat
mondtam! :D

4. Van valami más szenvedélyed vagy hobbid aminek hódolsz a zenélésen kívül?
Érdekel a fotózás, de egy ideje már szintén nem nagyon műveltem idő hiányában, a felszerelésemet tavaly nyáron vettem utoljára elő. De például az elmúlt hónapokban beszereztem filmes tükörreflexes gépeket, a nyaralást azokkal fogom végigfotózni. Egyikben fekete-fehér, másikban színes film, mint régen, apáink idejében. Szeretem a kihívásokat. :) És most, hogy végre saját lakásba költöztem egy jól felszerelt konyhával, szeretném a főzési tudományomat is fejleszteni. :)

5. Milyen szettel készülsz nekünk vasárnap este?
Nem mondom, fejtörést okozott, hogy mivel készüljek, mivel igen széles zenei palettán mozgok. A deepdisco, funk, valódi(!) nu-disco- tól kezdve a house-on, deep-house- on át a tech-house- ig mindent szeretek és játszok, így nem tudtam eldönteni, hogy mi is legyen a koncepció. Egy buliban adott a dolog, egy Switchen természetesen nem fogok feltenni egy Ron Basejam számot és egy Sexpants bulin (a nu-disco projektünk Tony Maneroval) egy Erik Hagletont, viszont ha szabad kezet kapok, akkor a bőség zavara lép fel. :) De mivel a MAF egy jellemzően elektronikusabb, keményebb vonalat visz, így én is ezt az arcomat veszem elő, de azért a rám jellemző építkezéssel. Egy szett tartson valahonnan-valahová, nekem ez nagyon fontos! Na és persze így én is több féle hangulatot, stílust tudok bemutatni magamból. Lesznek új és régi zenék is mivel nagyon sok mai zene egyszerűen nem tetszik, valamint a most jellemző, trendi minimálos-féltechnós, extra hideg, néhány hangból álló zenék sem az én világom. Remélem tetszeni fog! :)

Köszönjük Lénárd! A csapat nevében is, jó zenélést kívánok Vasárnapra!

David Salow
https://www.facebook.com/djsalow/

Hasonló cikkek